Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Diesellocs naar Saudi Arabia Email artikel afdruk versie 
Ik werkte in 1976 nog maar pas bij Mammoet Transport toen ik hoorde dat we een aantal diesellocs gingen vervoeren naar het Midden Oosten. Dit was natuurlijk bijzonder en ik kan mij nog goed herinneren dat ik naar Rotterdam ging om de belading op een ro-ro schip te fotograferen. Vanaf die tijd zorgde ik ervoor dat Mammoet regelmatig in de publiciteit kwam om de naam Mammoet te promoten. Wel moest ik nog veel leren, zoals het feit dat als je een persbericht verzendt dat eerst moet afstemmen met de opdrachtgever. Dat was in dit geval Volker Stevin die niet blij was met de publicatie omdat ze deze opdracht in Saudi Arabia geheim wilden houden om wat voor reden dan ook.

lees verder (161 woorden)

 Budweiser? Smerig zoet bier! Email artikel afdruk versie 
Hoewel ik geen echte bierdrinker ben, kan ik een goed biertje wel waarderen. Daarbij komt dat ik veel brouwerijen heb ik bezocht in de tijd dat Mammoet nog regelmatig voor deze sector werkte. Zo heb ik ooit mijnheer Groen van Grolsch (Groenloos bier) ontmoet tijdens een nachttransport van lagervaten en was ik regelmatig in de VS in brouwerijen, waar zoals bekend Heineken een goede naam heeft. Niet te verwonderen, want het lokaal gebrouwde bier Budweiser is algemeen erkend als bocht. En uitgerekend dit inferieure zoete bier gaat Ajax sponseren! Ik wens ze veel sterkte met dit wansponsorbeleid en het is te hopen dat ze in de Johan Cruyff Arena een voldoende grote afvoer hebben om dit vieze spul weg te spoelen. En gelukkig heeft de ridder in de Bud reclame een harnas aan om alle rotte tomaten te pareren.

lees verder (107 woorden)

 Chinese New Year: it is the year of the pig Email artikel afdruk versie 
The Pig is the twelfth of all zodiac animals. According to one myth, the Jade Emperor said the order would be decided by the order in which they arrived to his party. Pig was late because he overslept. Another story says that a wolf destroyed his house. He had to rebuild his home before he could set off. When he arrived, he was the last one and could only take twelfth place. The little piggy which came from Holland did not make it at all because the pig shed was destroyed by fire. This is a customary nasty habit practiced in Dutch farming.

lees verder (137 woorden)

 Help een hondje Email artikel afdruk versie 
Stichting Assistentiehond Nederland leidt honden op in specifieke vaardigheden, waarmee zij mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking een geestelijke stimulans, een maatje voor het leven en grotere zelfstandigheid bieden. Iedereen weet wat blindengeleidehonden doen, maar over het werk van andere assistentiehonden is minder bekend. Deze honden ondersteunen hun lichamelijk beperkte baasjes in het dagelijkse leven. Denk bijvoorbeeld aan het openen en sluiten van kasten en laden, of het oprapen, aangeven en dragen van voorwerpen. Deze fantastische honden kunnen nog veel meer en zij openen letterlijk en figuurlijk deuren voor hun bazen waardoor die weer een stuk onafhankelijker kunnen zijn.

lees verder (278 woorden)

 AND A HAPPY NEW YEAR! Email artikel afdruk versie 
To all our friends, wherever you are, we wish you a Happy New Year! We’ll certainly make a good start by boarding the HAL ‘Westerdam’ for a nice cruise in the Far East soonest. Some other trips are still on the wishing list, e.g. Cuba. North Korea and the Kröller-Müller Museum on the Hoge Veluwe. Cuba naturally for their famous cigars, the Kröller-Müller Museum for art and North Korea for …. what? Well, I think it is in the human nature to explore areas which are not common destinations and after seeing the most interesting documentary of the visit of Michael Palin to this intriguing state of Kim Jong il, it would be nice to see it for yourself.

lees verder (43 woorden)

 Nieuwjaarswens Email artikel afdruk versie 
Hierbij wensen wij u vanuit Zeeland een voorspoedig en gezond 2019 toe. En om deze wens wat meer diepgang te geven volgt hieronder een beschouwing in de periode dat ik voor Mammoet werkzaam was. Dat was eerst aan de Westerdoksdijk 40 met een schitterend uitzicht op het altijd weer boeiende IJ. In dit pand was het oorspronkelijk Mammoet Transport opgericht in 1971 door fusie van Goedkoop, van Wezel en Stoof. In 1973 werd de zeegaande poot Mammoet Shipping opgericht als dochter van de KNSM, later Koninklijke Nedlloyd. Er volgde een verhuizing naar het nabijgelegen Havengebouw, een verbetering omdat je als Amsterdams bedrijf in het centrum zat. En met een fantastisch uitzicht op de nieuwe Lutherse kerk.

lees verder (228 woorden)

 Don't panic! Email artikel afdruk versie 
De hoofdrolspelers uit ‘Dad’s Army’ zijn afgebeeld op een viertal postzegels, die deze maand ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de iconische Britse tv-serie worden uitgegeven. Het is mijn favoriete comedy serie die nog regelmatig wordt uitgezonden. Ik mis eigenlijk de snobistische captain Mainwaring, de leider van het zooitje ongeregeld, die in het dagelijkse leven bankdirecteur is. Dit zal hem als een schok zijn overgekomen, en ik wil hem dan maar een advies geven: ‘Don’t panic!’

lees verder (45 woorden)

 Kursk Email artikel afdruk versie 
Na een 4 jaar durend onderzoek door een Joint Investigation Team is nu onomstotelijk het bewijs geleverd dat Rusland is betrokken bij het neerschieten van de MH-17 door een Buk raket. De 53e brigade van het Russische leger hebben de raketinstallatie in 2014 vanuit hun basis in Kursk met een konvooi van 50 voertuigen naar Oost-Oekraïne vervoerd en na het afvuren op de MH17 weer teruggebracht. Hoewel Rusland dit van het begin heeft ontkend zijn er veel beelden van dit vervoer en de lancering en is het nu wel duidelijk wie het burgerluchtvaartuig met 298 passagiers en bemanningsleden heeft neergehaald. Maar waar is de plaatsnaam Kursk nog meer van bekend? Ondermeer door de grootste tankslag in de 2e Wereldoorlog en natuurlijk ook door de berging van de gelijknamige kernonderzeeër in 2000 in de Barentszzee door twee Nederlandse bedrijven.

lees verder (275 woorden)

 Kleurrijk Email artikel afdruk versie 
Het bestuur van de Kunst-en Natuurkring organiseert dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren in één weekend haar traditionele Kunst-en Natuurroute in Wemeldinge. Gastvrije bewoners van Wemeldinge stellen hiervoor een deel van hun woning, garage of tuin beschikbaar, waardoor de exposities een intiem karakter krijgen. Het thema van de route 2018 is 'KLEURRIJK' Van vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni zullen weer ruim 25 kunstenaars uit Wemeldinge, andere delen van Nederland en uit België hun werk exposeren op locatie.

lees verder (58 woorden)

 IMO Email artikel afdruk versie 
In de tijd dat ik PR-manager was van het toenmalige Mammoet Shipping, was dit bedrijf lid van de International Maritime Organisation. Ik ging ervan uit dat dit een respectabele organisatie was, die de belangen van de internationale scheepvaart op zee op een goede manier wist te behartigen. En zoals bij de meeste belangenorganisaties worden die mensen daar dik voor betaald. Het blijken echter halve milieucriminelen te zijn, vergelijkbaar met de criminelen die het drugsafval in de natuur (voornamelijk in Noord Brabant) weggooien. De IMO blokkeert namelijk maatregelen die het spoelen van chemicaliën tankers op zee verbieden. Dit is een bijzonder vervuilende activiteit die ook voor onze Noordzeekusten plaats vindt. Totaal onnodig omdat er in de grote havens voldoende faciliteiten aanwezig zijn om deze tanks te reinigen. Maar ja, dat kost deze malafide reders geld.

lees verder (140 woorden)

 Reisverslagen  
Route 66
Get your kicks on route 66

 Zoek  
 
Uitgebreid zoeken

 Evenementen  
Er zijn geen komende evenementen