Diensten  
Home
Lezingen en presentaties
Namebranding
Teksten
Filmproducties
Public relations
Media exposure
Advertenties
Websites

 Bedrijfsinformatie  
Algemeen
Contact
Privacyverklaring
Routebeschrijving
Nieuws

 Collecties  
Modelbouw
Barbies
Camera's
Route 66
Mammoetologie

 Faciliteiten  
Linken
Statistieken


 Don't panic! Email artikel afdruk versie 
De hoofdrolspelers uit ‘Dad’s Army’ zijn afgebeeld op een viertal postzegels, die deze maand ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de iconische Britse tv-serie worden uitgegeven. Het is mijn favoriete comedy serie die nog regelmatig wordt uitgezonden. Ik mis eigenlijk de snobistische captain Mainwaring, de leider van het zooitje ongeregeld, die in het dagelijkse leven bankdirecteur is. Dit zal hem als een schok zijn overgekomen, en ik wil hem dan maar een advies geven: ‘Don’t panic!’

lees verder (45 woorden)

 Kursk Email artikel afdruk versie 
Na een 4 jaar durend onderzoek door een Joint Investigation Team is nu onomstotelijk het bewijs geleverd dat Rusland is betrokken bij het neerschieten van de MH-17 door een Buk raket. De 53e brigade van het Russische leger hebben de raketinstallatie in 2014 vanuit hun basis in Kursk met een konvooi van 50 voertuigen naar Oost-Oekraďne vervoerd en na het afvuren op de MH17 weer teruggebracht. Hoewel Rusland dit van het begin heeft ontkend zijn er veel beelden van dit vervoer en de lancering en is het nu wel duidelijk wie het burgerluchtvaartuig met 298 passagiers en bemanningsleden heeft neergehaald. Maar waar is de plaatsnaam Kursk nog meer van bekend? Ondermeer door de grootste tankslag in de 2e Wereldoorlog en natuurlijk ook door de berging van de gelijknamige kernonderzeeër in 2000 in de Barentszzee door twee Nederlandse bedrijven.

lees verder (275 woorden)

 Kleurrijk Email artikel afdruk versie 
Het bestuur van de Kunst-en Natuurkring organiseert dit jaar in tegenstelling tot voorgaande jaren in één weekend haar traditionele Kunst-en Natuurroute in Wemeldinge. Gastvrije bewoners van Wemeldinge stellen hiervoor een deel van hun woning, garage of tuin beschikbaar, waardoor de exposities een intiem karakter krijgen. Het thema van de route 2018 is 'KLEURRIJK' Van vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni zullen weer ruim 25 kunstenaars uit Wemeldinge, andere delen van Nederland en uit België hun werk exposeren op locatie.

lees verder (58 woorden)

 IMO Email artikel afdruk versie 
In de tijd dat ik PR-manager was van het toenmalige Mammoet Shipping, was dit bedrijf lid van de International Maritime Organisation. Ik ging ervan uit dat dit een respectabele organisatie was, die de belangen van de internationale scheepvaart op zee op een goede manier wist te behartigen. En zoals bij de meeste belangenorganisaties worden die mensen daar dik voor betaald. Het blijken echter halve milieucriminelen te zijn, vergelijkbaar met de criminelen die het drugsafval in de natuur (voornamelijk in Noord Brabant) weggooien. De IMO blokkeert namelijk maatregelen die het spoelen van chemicaliën tankers op zee verbieden. Dit is een bijzonder vervuilende activiteit die ook voor onze Noordzeekusten plaats vindt. Totaal onnodig omdat er in de grote havens voldoende faciliteiten aanwezig zijn om deze tanks te reinigen. Maar ja, dat kost deze malafide reders geld.

lees verder (140 woorden)

 Ramadan Email artikel afdruk versie 
Ik heb in veel moslimlanden de ramadan meegemaakt. Maar zoals het in Nederland door de autoriteiten wordt ‘gevierd’ is het meer een dramadan. Zelfs Albert Heijn heeft een belachelijke advertentie ‘alles voor de Ramadan, gewoon bij Albert Heijn’. Let op de hoofdletter en Albert Heijn maakt zich volslagen ongeloofwaardig. Likken voor de verkoop. Hier hoef ik dus voorlopig geen boodschappen meer te doen. De laatste keer dat ik de ramadan heb meegemaakt was twee jaar geleden in Oman. Daar was het niet zo’n kermis als hier en werd er nauwelijks aandacht aan besteed. Hier staan de media er bol van, is er een apart ramadan journaal en ‘vieren’ politie en burgemeesters lustig mee. Doe eens normaal man.

lees verder (118 woorden)

 Beekse Bergen Email artikel afdruk versie 
Het filmpje over die Franse toeristen die in de Beekse Bergen uit hun auto stapten en de blijkbaar de cheeta’s wilden aaien, is wereldwijd wel anderhalf miljoen keer bekeken. Het deed mij herinneren aan een opdracht die ik indertijd kreeg voordat ik PR-manager bij Mammoet Transport werd. Als zelfstandig fotograaf werkte ik onder de naam Fotovision en Datema Travel was een van mijn klanten, die naast een expeditiebedrijf een reisbureau runde. De directeur van Datema wilde zijn safari reizen promoten en vroeg of ik foto’s wilde maken voor de productie van een brochure met leeuwen, rinocerossen en, jawel, jachtluipaarden. Ik had mijn koffer al gepakt voor een reis naar Zuid Afrika toen bleek dat de foto’s in de Beekse Bergen in Noord Brabant gemaakt moesten worden.

lees verder (197 woorden)

 AADRUZET? Email artikel afdruk versie 
‘Met de nieuwe naam ‘Adrz medisch centrum’, oreert directeur Claudia Brandenburg van het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis, ’‘willen we uitstralen dat we het verleden van ons afschudden’. Gisteren schreef ik een stukje over de onmogelijke naam van dit ziekenhuis, in de overtuiging dat het niet erger kan. Het kan dus nog erger. De onbegrijpelijke afkorting wordt nu permanent in de naam opgenomen! Ik moet haar gelijk geven dat met het schrappen van de naam van de bekende Admiraal een stukje geschiedenis wordt verwijderd. Tegelijkertijd wordt met een onmogelijke afkorting een stuk onduidelijkheid wordt toegevoegd in een logo ontworpen door hobbyist. Hopelijk zijn ze beter in het behandelen van patiënten dan in het vinden van een goed reclamebureau.

lees verder (150 woorden)

 Verkeershufters Email artikel afdruk versie 
En nu zijn de bomen volgens een agoog de schuld van de doden die vallen op de provinciale wegen. Vanuit Goes is er een afslag naar Wemeldinge die met een scherpe bocht naar links onder een viaduct door gaat. ‘Gevaarlijke bocht’ staat er vermeld naast de borden met een 50 km. snelheidsbeperking. Gevaarlijke bocht? Gevaarlijke automobilisten zal je bedoelen. Als je daar de bocht uit vliegt en tegen het viaduct rijdt, ben je een verkeershufter die op een mysterieuze manier zijn of haar rijbewijs heeft gehaald. Maar om alle verkeersviaducten die bij scherpe bochten liggen zo maar te slopen…..

lees verder (226 woorden)

 Zotteklap Trump Email artikel afdruk versie 
Dat Amerika met deze fake president het domste jongetje van de klas is geworden, is genoegzaam bekend. Hierbij vergeleken zijn Putin, Assad en Erdogan ras intellectuelen en deze mensen weten tenminste wanneer ze beter hun mond kunnen houden. Niet twitteraar Trump, die jammer genoeg weinig slaap nodig heeft en keer op keer twittert zonder een moment na te denken. ‘Maak je klaar Rusland, want ze gaan komen, mooi en nieuw, en slim.” Zo’n reactie hou je niet voor mogelijk, in het bijzonder de kreupelrijm: ‘mooi, nieuw en slim’. Het laatste woord slaat duidelijk niet op hemzelf en hij is het levende bewijs hoe een democratie door niet al te slimme kiezers naar de Filistijnen wordt geholpen.

lees verder (158 woorden)

 Don't shoot our dikes! Email artikel afdruk versie 
Nu we hier in Nederland de laatste tijd nogal last hebben van moordende mocroontjes, kreeg ik tijdens de Paasdagen een lumineus idee. Schakel de National Riffle Association in! Dit oer-Amerikaanse instituut weet wel raad met deze crimineeltjes, zoals blijkt na de laatste schoolschietpartijen in Amerika. Ze adviseren het lesgevend personeel en conciërges uit te rusten met wapens. Want zoals zij zeggen: “'The only thing that stops a bad guy with a gun is a good guy with a gun'. En daar hoef je geen mocrofoob voor te zijn.

lees verder (198 woorden)

 Reisverslagen  
Belevenissen bij mammoet
Mammoetologie

 Zoek  
 
Uitgebreid zoeken

 Evenementen  
Er zijn geen komende evenementen